Prandau Festival – koncert Zagrebačkog puhačkog trija

Dario Golčić – oboa, Bruno Philipp – klarinet i Žarko Perišić -fagot

Dvorac Mailath, 21. kolovoza 2022. godine /nedjelja/ u 20,00 sati, ulaz slobodan.

Poštovani ljubitelji glazbe,

izrazito nam je zadovoljstvo na četvrtom koncertu 3. PRANDAU FESTIVALA predstaviti ZAGREBAČKI PUHAČKI TRIO koji u sadašnjem sastavu nastavlja dugu tradiciju ove vrste puhačkoga komornog ansambla, koji neprekinuto djeluje u Zagrebu od 1970. godine. Na inicijativu Trija nastale su brojne skladbe, a mnogi hrvatski skladatelji posvetili su mu svoja djela. Osim u Hrvatskoj, ansambl uživa i međunarodni ugled koji je stekao brojnim gostovanjima po Njemačkoj, Francuskoj, Austriji, Bugarskoj, Španjolskoj, Portugalu, Rusiji i drugdje. Dobitnik je i uglednih nagrada kao što su Nagrada Vatroslav Lisinski i Nagrada Milka Trnina. Uz svoju dugogodišnju koncertnu djelatnost, Zagrebački puhački trio snimio je i nekoliko studijskih nosača zvuka popraćenih hvaljenim kritikama, a koji su nominirani za nagradu Porin u kategoriji za najbolje izvedenu skladbu hrvatskih skladatelja.

DARIO GOLČIĆ rođen je u Zagrebu gdje je učio obou kod Branka Mihanovića u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi. Studij oboe nastavlja kod Heinza Holligera (Freiburg), Omara Zobolia i Christiana Schmitta (Basel) te Vincenta Gay-Balmaza (Lausanne). Dobitnik je više nagrada na oboističkim natjecanjima u Hrvatskoj i inozemstvu. Solistički se predstavio uz mnoge ugledne orkestre kao to su komorni orkestri iz Freiburga i Heidelberga, Neues Orchester Basel, Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije, Zagrebački solisti, Ansambl Cantus, Zadarski komorni orkestar i Istarski komorni orkestar.

BRUNO PHILIPP, prema sudu kritike jedan je od najistaknutijih predstavnika hrvatskih klarinetista. Uz diplomu Muzičke akademije u Zagrebu, prepoznatljiv umjetnički izričaj izgradio je na Konzervatoriju u Parizu za vrijeme trogodišnjeg usavršavanja te na brojnim seminarima kod renomiranih svjetskih klarinetista. U svojoj karijeri bilježi brojne solističke nastupe, dugogodišnju uspješnu suradnju s pijanistom Ivanom Batošem, orguljašem Edmundom Andlerom Borićem, solističku suradnju s orkestrima i sastavima: Simfonijski orkestar HRT-a, Tamburaški orkestar HRT-a, Zagrebački solisti, Hrvatska komorna filharmonija, Ansambl LADO, Hrvatski komorni orkestar, Zadarski komorni orkestar, Filharmonija Transilvanija, Fraktali, Gudački kvartet Rucner, Gudački kvartet Porin, Camerata Cantilly, Papandopulo kvartet.

ŽARKO PERIŠIĆ rođen je 1967. godine u Splitu. Po završetku studija na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. M. Kobetića, nastavlja usavršavanje u Salzburgu, na Visokoj školi za glazbu Mozarteum – u klasi prof. M. Turkovića i prof. R. Gallera. Tijekom studija osvaja brojne nagrade na solističkim i komornim natjecanjima; surađuje s brojnim orkestrima te komornim ansamblima diljem Europe i svijeta na mjestu solo – fagotiste (Izraelski radio orkestar, Izraelski komorni orkestar, Simfonijski orkestar Tel Aviva, jeruzalemskog Simfonijskog orkestra, Salzburška Komorna Filharmonija i dr.).

Na programu: J. Ph. Rameau, L. van Beethoven, H. Tomasi, S. Dedić, Ž. Smalys

Nema sumnje da će puhački instrumenti u rukama ovih vrsnih glazbenika u ambijentu velike dvorane dvorca Mailath posjetiteljima osigurati izuzetno kvalitetan glazbeni događaj.

Više o glazbenicima možete pogledati putem linka: https://www.prandau-festival.com/zagrebacki-puhacki-trio-umjetnici-2/

Program koncerta:  https://www.prandau-festival.com/zagrebacki-puhacki-trio-2/

Glazba je radost, s veseljem Vas očekujemo!
Organizacijski odbor Prandau Festivala