3. PRANDAU FESTIVAL – Vokalni ansambl BREVIS,

koncert zatvaranja festivala

  1. listopada 2022. godine u 19 sati, Donji Miholjac

Crkva sv. Mihaela arkanđela, ulaz slobodan

 

Vokalni ansambl BREVIS – jedan od najuglednijih hrvatskih pjevačkih zborova, svojim  iznimno zanimljivim koncertom u nedjelju 23. listopada 2022. godine u 19 sati u crkvi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu, zatvoriti će ovogodišnji 3. Prandau Festival orguljaške i komorne glazbe koji je u ovogodišnjem izdanju imao šest koncerata eminentnih komornih glazbenih ansambala, solista i orkestara različitih stilskih i glazbenih razdoblja.

Koncert čine dva dijela: Darovi neba i Darovi zemlje.

 U prvom dijelu Vokalni ansambl Brevis publici poklanja darove neba i traganje za unutarnjim mirom kroz sakralne skladbe skladatelja Gabriela Fauré, Johna Ruttera, Felixa B. Mendelssohna, Eriksa Ešenvaldsa te hrvatskih skladatelja Blaženka Juračića i Vlade Sunka. Darovi neba su i dva stavka iz skladbe hrvatskog skladatelja Dalibora Bukvića “Horizont – vučedolski misterij” za ženski zbor i soliste koju je ansambl nedavno praizveo u Vučedolu i Slatini.

U drugom dijelom koncerta ansambl će izvesti skladbe Zlatka Grgoševića, Anđelka Klobučara, Nikše Njirića, Vlade Špoljarića i Rudolfa Matza, tematski povezane u ciklus nazvan Darovi zemlje koji simbolizira jedinstvo sadržaja odabranih skladbi inspiriranih prizorima iz prirode i života. Zbor će nastupiti pod dirigentskim vodstvom dr. Antoanete Radočaj-Jerković i uz klavirsku pratnju Davora Dedića.

Program koncerta:

Darovi neba
1. Gabriel Faure: Tantum Ergo
2. John Rutter: Clare Benediction (solo: Anja Papa, sopran)
3. Felix B. Mendelssohn: Veni Domine
4. Blaženko Juračić: Salve Mater (solo: Anja Papa, sopran)
5. Vlado Sunko: Aleluja
6. Dalibor Bukvić: Orion iz skladbe Horizont-vučedolski misterij
7. Dalibor Bukvić: Pjev čaranja iz skladbe Horizont-vučedolski misterij

Darovi zemlje
8. Eriks Ešenvalds: Who can sail (solo: Anja Papa, sopran)
9. Zlatko Grgošević: Posle žetve
10. Anđelko Klobučar: Mali pot
11. Nikša Njirić: Balada o Tounjčici
12. Vlado Špoljarić: Visoka žuta žita
13. Rudolf Matz: Žetelice