Na trećem koncertu ovogodišnjeg PRANDAU FESTIVALA koji je održan u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu, 14. srpnja 2022. godine u četvrtak, publika je imala priliku čuti neuobičajenu kombinaciju instrumenata, tradicionalni slavonski instrument – tamburu i kraljicu instrumenata – orgulje. Znatiželju i neizvjesnost koju je publika osjećala prije početka koncerta već nakon nekoliko taktova zamijenili su osjećaji radosti i oduševljenja zvukom i ulogom tambure u klasičnim djelima poznatih svjetskih skladatelja, kao i za tu priliku prilagođenoj funkciji orgulja koje su pod prstima maestra Edmunda Andlera-Borića pokazale i neke nove dimenzije zvukovnog kolorita.

   Virtuozna izvedba umjetnika, javnosti poznatih i već odavno priznatih glazbenika pokazala je da ova kombinacija instrumenata nije više samo glazbeni eksperiment i istraživanje novih mogućnosti obaju instrumenata nego je to područje u kojem su se poznati „primaš“ Mario Zbiljski i umjetnički ravnatelj Prandau Festivala vješto nadopunjavali i nadahnutom izvedbom opravdano izmamili dugotrajne aplauze mnogobrojne publike nakon svake izvedene skladbe.

   Iskreno se nadamo da će i ovaj koncert u okviru 3. Prandau Festivala doprinijeti popularnosti tamburice u izvedbama klasične glazbe i biti poticaj kako izvođačima tako i skladateljima da počnu stvarati djela pisana za orgulje i tamburu.

   Na kraju velika zahvala izvođačima kao i vjernoj publici koja se redovito posjećuje koncerte u velikom broju s uvjerenjem da su nakon koncerta sa sobom svi ponijeli dio radosti muziciranja i ljubavi koju nam glazba daruje.