Poštovani prijatelji,  ljubitelji glazbe i glazbenici,

izuzetno nam je zadovoljstvo najaviti početak 3. Prandau Festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu.

Dana 7. svibnja 2022. godine (subota), u dvorcu Mailath s početkom u 20,00 sati, koncertom ansambla CAMERATA GARESTIN iz Varaždina započet će ciklus od šest koncerata klasične glazbe, različitih glazbeno-stilskih razdoblja koji će se održati u vremenskom periodu  od 7. svibnja do 23. listopada 2022. godine u prostorima  dvorca Prandau – Mailath i župne crkve  Sv. Mihaela arkanđela u Donjem Miholjcu.

Ove godine u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela dana 11.6.2022. godine nastupiti će poznati VARAŽDINSKI KOMORNI ORKESTAR, nakon čega u ljetnom terminu dana 14.7.2022. godine, slijedi vrlo interesantan koncert MARIJAO ZBILJSKOG na tamburici i EDMUNDA ANDLERA-BORIĆA na orguljama. Koncert zatvaranja 3. Prandau Festivala ove godine održat će vokalni ansambl BREVIS iz Osijeka dana 23.10.2022., također u župnoj crkvi.

U dvorcu Mailath ove godine još nastupa ZAGREBAČKI PUHAČKI TRIO dana 21.08.2022.  godine i ANA ŽGUR -pijanistica podrijetlom iz Donjeg Miholjca koja će održati koncert dana 17.09.2022. godine.

Prije samog otvaranja, dana 4. svibnja 2022. godine, u srijedu  s početkom u 11,00 sati u velikoj dvorani dvorca Mailath biti će organizirana i uvodna konferencija za medije na kojoj će javnosti biti predstavljen program 3. Prandau Festivala, promotivni materijali i ostale aktivnosti koje se odvijaju u okviru Prandau Festivala kao što su istraživanje, publiciranje i promocija kulturne i glazbene baštine Grada Donjeg Miholjca.

Sve informacije o događanjima, najavama i koncertima mogu se pratiti putem facebook stranici Prandau Festival, kao i  na službenoj web stranici Festivala www.prandau-festival.com.

Glazba je radost, a u nadi da ćemo ove godine koncerte moći posjećivati bez opasnosti od korona virusa veselimo se Vašim dolascima na koncerte kako bi zajedno uživali u vrhunskim izvedbama eminentnih glazbenih umjetnika.