Nakon pet uspješnih koncerata koji su se odvijali od mjeseca svibnja, na završnom koncertu 2. Prandau Festivala orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu, 8. listopada 2021. godine u velikoj dvorani dvorca Mailath, nastupili su vrhunski glazbenici Antonija Jurin Starčević na flauti i Krešimir Starčević na klaviru koji su se predstavili vrlo impresivnim i zanimljivim programom.

Na repertoaru su se našle skladbe iz doba romantizma naše najveće skladateljice Dore Pejačević te skladbe jednog od najpoznatijeg francuskih skladatelja Camille Saint-Saënsa, povodom 100. obljetnice skladateljeve smrti. Izuzetno lijepa skladba pisanu za flautu solo francuskog skladatelja Pierre-Octave Ferrouda  gotovo nepoznatog široj glazbenoj javnosti inspirirane istočno azijskim glazbenim motivima. Poloneza poljskog skladatelja Ignacya Feliksa Dobrzyńskog i virtuozna poloneza za klavir solo Ludwiga van Beethovena napisana po želji ruske  carice  Elizabete Aleksejeve kao skladbe prožete mističnim zvukovima flaute i klavira gruzijskog skladatelja Otaar Taktakishvilija neizostavne u programu koncerta za flautu. Publika je toliko pažljivo i koncentrirano pratila cijeli program i izvođače nagrađivala dugotrajnim aplauzima tako da se činilo se da je koncert prošao u trenu.

Tomu je svakako doprinio i sam gosp. Krešimir Starčević koji se na početku koncerta prisjetio vremena iz svog djetinjstva provedenog kod bake i djeda u Podgajcima Podravskim i Donjem Miholjcu, otkrivši svima prisutnima davnu želju da se u prekrasnom ambijentu održavaju koncerti klasične glazbe, jer je svojim prigodnim i edukativnim najavama skladbi probudio želju za pažljivijim slušanjem skladbi.

Prije početka koncerta uvodne riječi dobrodošlice glazbenicima i publici uputio je voditelj Glazbene škole pri Osnovnoj školi Augusta Harambašića, prof. Darko Nikolić a na kraju koncerta u ime djelatnika i učenika, koji su također pratili koncert, uručio glazbenicima zlatovez u znak sjećanja na gostovanju u Donjem Miholjcu.

Na kraju koncerta u ime organizatora obratio se idejni začetnik i predsjednik Organizacijskog odbora Prandau Festivala gosp. Tomislav Brusač pozdravivši sve prisutne  u ime gosp. gradonačelnika Gorana Aladića i svoje osobno te čestitao glazbenicima na vrlo impresivnom koncertu uručivši im Zahvalnicu za sudjelovanje na 2. Prandau Festivalu.

Povodom završetka 2. Prandau Festivala posebnu zahvalu uputio je svim suorganizatorima i suradnicima, medijskim pokroviteljima, donatorima, udrugama i volonterima, Ministarstvu kulture i medija RH, Osječko-baranjskoj županiji na potpori, Gradu Donjem Miholjcu koji je osigurao financijsku stabilnost i održivost Festivala kao i mnogobrojnoj vjernoj publici koja se unatoč epidemiji korona virusa odazivala na koncerte u velikom broju bez koje Festival sam po sebi ne bi niti imao smisla. Ujedno naglasivši kako se u međuvremenu osim organizacije koncertnih aktivnosti  odvija i muzikološka obrada skladbi baruna Karla Prandaua i priprema stručni esej o utjecaju obitelji Hillepran von Prandau na kulturni i društveni život Donjeg Miholjca i Slavonije koji će uskoro biti prezentirani javnosti uz poruku: Vidimo se ponovo na 3. PRANDAU FESTIVALU!