Gudački kvartet HNK u Osijeku dana 18. rujna 2021. godine u dvorcu Milath, predstavio se miholjačkoj publici sa zanimljivim i vrlo skladnim programom koji je bio sastavljen od nekoliko obrada široj publici poznatih skladbi koje su prilagođene za izvođenje u formi gudačkog kvarteta kao i svjetski poznatih skladbi Astora Piazzolle pisane upravo za gudački kvartet i harmoniku kao što su Escualo, Five tango sensations, Adios Nino.

Posjetitelji su imali prilike doživjeti toplinu i razigranost zvuka gudačkih instrumenata te raznovrsnost boja registara harmonike u prostoru koji je upravo stvoren za ovakvu vrstu muziciranja, pogotovo u skladbi Humorescque skladatelja A. Dvoržaka.

Oduševljenje publike i dugotrajan pljesak na kraju koncerta izazvala skladba Cardas kompozitora V. Montija u obradi i virtuoznoj izvedbi violiniste Bele Nagya.

Evo nekoliko slika koje dočaravaju atmosferu s koncerta no nažalost bez zvuka gudačkih instrumenata i harmonike ona zasigurno neće biti potpuna, stoga pozivamo sve ljubitelje glazbe da ne propuštaju priliku da uživo dožive radost muziciranja i slušanja glazbe.