Ljubitelji ozbiljne glazbe imali su u četvrtak 26. kolovoza 2021. godine, u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela prilike uživati u sjajnom koncertu i jedinstvenim ujednačenim bojama  “instrumenata” u  izabranim skladbama najznačajnijih skladatelja u povijesti glazbe (Bach, Mozart, Handel) koje su svojim nadahnutim izvedbama prisutnima dočarali sopranistica Antonija Dunjko, trubač Igor Mrnjavčić i orguljaš Edmund Andler-Borić koji je samostalno izveo i nekoliko skladbi za orgulje (Tinazzoli, Telemann, Balbastre)

Svakako treba spomenuti i skladbu našeg najizvođenijeg skladatelja klasične glazbe

Davora Bobića ( 1968) Ave Maria za sopran, trubu i orgulje koja se jednostavnošću  i ljepotom melodije vrlo spretno uklopila u cijeli program dok je “Oda za rođendan kraljice Ane” Georga Fridricha Mandela, skladba iz dodatka, potvrdila raskoš i iznimno umijeće glazbenika.

 Koncert je još jednom potvrdio izuzetnu akustičnost prostora župne crkve sv. Mihaela arkanđela, ljepotu i raskošnost zvuka registara miholjačkih orgulja koji ćemo uskoro imati prilike čuti i na CD-u umjetničkog ravnatelja Prandau Festivala orguljaša Edmunda Andlera-Borića pod nazivom “Orgulje u Donjem Miholjcu” u izdanju diskografske kuće Croatia Records.

Zahvaljujemo posjetiteljima na iznimnom odazivu, nadamo se da ste doživjeli ljepotu glazbe i ponijeli sa sobom djelić atmosfere koncerta.

 Također zahvaljujemo svim sudionicima u organizaciji koncerta te vjernim volonterima koji su osigurali provođenje epidemioloških mjera.