U okviru programa 2. Prandau Festivala na četvrtom koncertu po redu imat ćemo prilike uživati u atraktivnoj i dosad ne viđenoj glazbenoj kombinaciji glazbenog trija sopran-truba-orgulje, kojeg predstavljaju naši mladi, vrlo talentirani ali već dobro znani glazbenici mnogih koncertnih i opernih pozornica.

Nadolazeći koncert je prilika da uživate u izuzetnim glazbenim trenucima jer nam iz Amsterdama, gdje trenutno gradi uspješnu opernu karijeru, stiže naša mlada sopranistica Antonia Dunjko, dobitnica mnogih domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja s već ostvarenim mnogobrojnim opernim i operetnim ulogama.

Po prvi puta u Donjem Miholjcu uz orgulje nastupit će mladi i talentirani trubač Igor Mrnjavčić dobitnik mnogih nagrada od studentskih dana, osvajač nekoliko međunarodnih trubačkih natjecanja, koji je do sada već ostvario suradnje s mnogobrojnim eminentnim orkestrima te nastupao na relevantnim glazbenim festivalima.

I na kraju sve to uz orguljašku podršku već dobro nam znanog koncertnog orguljaša Edmunda Andlera-Borića ujedno i umjetničkog ravnatelja Prandau Festivala, također dobitnika mnogih priznanja i nagrada, pokretača i organizatora mnogobrojnih glazbenih festivala, suradnika eminentnih simfonijskih orkestara, dobitnika diskografske nagrade Porin s već šest solističkih CD izdanja i vrlo aktivnog koncertanta.

Posebnost koncerta je u tome što je program sastavljen većinom od skladbi koje su pisane upravo za sopran, trubu i orgulje, poznatih kompozitora kao što su Johann Sebastian Bach, Georg Philipp Telemann, Wolfgang Amadeus Mozart, Davor Bobić, Georg Friedrich Handel te Agostino Tinazzoli, Domenico Zipoli, Claude-Benigne Balbastre.

Više podataka o samim glazbenicima možete pogledati na web stranici Prandau Festivala pomoću poveznice:

https://www.prandau-festival.com/dunjko-mrnjavcic-boric-2/

Zbog poštivanja epidemioloških mjera maksimalan broj sjedećih mjesta je 100 uz posjedovanje ulaznice koja će se preuzeti prilikom dolaska na koncert.

Stoga je rezervaciju ulaznice i sam dolazak na koncert potrebno prijaviti putem on line obrasca na slijedećoj poveznici:

https://docs.google.com/…/1FAIpQLSdbelXY8eQ…/viewform…

ili s porukom mail: prandaufestival@gmail.com s podacima:

Prezime i ime:

Broj mobitela:

 

Program koncerta:

Johann Sebastian Bach (1685-1750): arija Jauchzet Gott in allen Landen za sopran, trubu i orgulje

Agostino Tinazzoli (c.1660-c.1723): Partite sopra il Passagallo za orgulje

Georg Philipp Telemann (1681-1767): Koncert u D-duru za trubu i orgulje

Adagio-Allegro-Grave-Allegro

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): motet Exsultate, jubilate KV 165 za sopran i orgulje

Exsultate, Jubilate- Allegro

Fulget amica, Dies- Recitativo

Tu Virginum Corona- Andante

Alleluja- Molto allegro

Domenico Zipoli (1688-1726): Varijacije za orgulje

Davor Bobić ( 1968): Ave Maria za sopran, trubu i orgulje

Claude-Benigne Balbastre (1724-1799): Canonnade za orgulje

Georg Friedrich Handel (1685-1759): arija Let the Bright Seraphim za sopran, trubu i orgulje

 

S radošću Vas očekujemo!