U okviru programa 2. PRANDAU FESTIVALA kao treći koncert u nizu održat će akademski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, okupljeni u Hrvatski gitarski kvartet, koji će pred miholjačkom publikom nastupiti u srijedu, 14. srpnja 2021. godine, s početkom u 20:00 sati u perivoju Prandau-Mailath. 

Hrvatski gitarski kvartet je prvi zajednički koncert održao 2016. godine. Nakon toga, na više koncertnih turneja, predstavio se publici u Hrvatskoj i Sloveniji. Za koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama, 2017. godine, nagrađen je nagradom Orlando (nagrada HRT-a za najbolji koncert).

Pored komornog programa, dua, tria i kvarteti, Kvartet je nastupao i sa Zagrebačkim solistima i Varaždinskim komornim orkestrom svirajući Vivaldijeve  koncerte. 

Svi članovi Hrvatskog gitarskog kvarteta diplomirali su na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Darka Petrinjaka jednog od najcijenjenih glazbenih pedagoga.

U svojim bogatim solističkim i međunarodnim karijerama osvojili su mnoge ugledne nagrade s  međunarodnih natjecanja tako da je Zoran Dukić do danas jedini koji je pobijedio na oba natjecanja Andrés Segovia (u Granadi i u Palmi de Mallorci), a Petrit Çeku je tijekom bogate karijere osvojio je devet prvih nagrada na internacionalnim gitarskim natjecanjima među kojima se izdvajaju Christopher Parkening u Malibuu, Schad u Allentownu te na talijanska natjecanja Maurizio Biasini u Bologni te Michele Pittaluga u Alessandriji.

Maroje Brčić nastupao je u Europi, Aziji i Sjevernoj Americi, a njegov je poticaj bio ključan za stvaranje djela uglednih skladatelja, među ostalim i Nikše Njirića, Ive Josipovića i Berislava Šipuša, dok je Tvrtko Sarić dobitnik je nagrade Porin za autorski nosač zvuka Berislava Šipuša, kao član ansambla za suvremenu glazbu Cantus. 

Na programu će se naći skladbe poznatih skladatelja kao što su Luigi Boccherini, Antonio Vivaldi, Astor Piazzolla, Nikša Njirić, Sergej Prokofjev i George Gershwin. 

Koncert će se održati sukladno najnovijim preporukama HZJZ-a i uputama o javnom događanju ili okupljanju isključivo uz sjedeća mjesta i predočenje besplatne ulaznice koje će se moći preuzeti u Uredu Turističke zajednice Grada Donjeg Miholjca tel. 031/633-103, Odjelu društvenih djelatnosti Grada Donjeg Miholjca – tel. 031/631-215 ili prije početka koncerta na samom ulazu u prostor održavanja koncerta.

Životopis kvarteta