Uvodnom konferencijom za medije održanoj u Velikoj dvorani dvorca Mailath najavljen je početak 2. PRANDAU FESTIVALA orguljaške i komorne glazbe u Donjem Miholjcu koji ove godine u svom programu nudi šest vrhunskih koncerata u razdoblju od 21. svibnja do 8. listopada 2021. godine u prostorima dvoraca Prandau – Mailath i župne crkve sv. Mihaela Arkanđela u Donjem Miholjcu.
 
Planiranjem programa 2. PRANDAU FESTIVALA vodilo se računa da isti bude raznolik i obuhvati sva stilska razdoblja u povijesti europske glazbe kao i hrvatske glazbene baštine kroz stoljeća.
 
S ponosom možemo istaknuti da PRANDAU FESTIVAL 21. svibnja 2021. u dvorcu Mailath s početkom u 20 sati otvara Ida Gamulin, jedna od najboljih koncertnih pijanistica u Hrvatskoj, koja je prošle godine obilježila 35 godina umjetničkog rada i započela 1983. godine međunarodnu karijeru osvojivši prestižnu nagradu Myra Hess u Londonu gdje debitira u Queen Elizabeth Hall-u i snima prvi LP za tvrtku EMI-Mava. Tijekom bogate karijere nastupala je u najvećim svjetskim koncertnim dvoranama te i dalje zauzima naslovnice prestižnih časopisa za klasičnu glazbu i plijeni pozornosti svjetske glazbene scene osvojivši mnoge međunarodne vrijedne nagrade i priznanja. Snima i izdaje za mnogobrojne televizijske i diskografske kuće te iza sebe ostavlja izuzetan izdavački opus.
U župnoj crvki sv. Mihaela Arkanđela u mjesecu lipnju nastupa Ansambl Lazarus koji u svojim nastupima najčešće izvode djela hrvatskih autora koja su se pjevala tijekom katoličke liturgije u razdoblju od 15. do 18. stoljeća, a u kolovozu će se predstaviti virtuoz na orguljama Edmund Andler-Borić, sopranistica Antonia Dunjko i Igor Mrnjavčić na trubi. Mjesec srpanj rezerviran je u dvorcu Mailath za koncert Hrvatskog gitarskog kvarteta gdje će još u mjesecu rujnu nastupiti i Gudački kvartet HNK-a u Osijeku, a 8. listopada 2021., za kraj ovogodišnjeg PRANDAU FESTIVALA, Krešimir Starčević na klaviru i Antonia Jurkin Starčević na flauti.
 
Koncert će se održati uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera CZ RH prilikom provedbe manifestacije (obavezno nošenje maski svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije).

Službeni plakat:

Programski listić: