Krešimir Bedek

GITARA

KREŠIMIR BEDEK (GITARA)

KREŠIMIR BEDEK (Zagreb, 1981.) diplomirao je gitaru u klasi Darka
Petrinjaka na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Postdiplomski studij završio je u Nizozemskoj u klasi Zorana Dukića na Kraljevskom konzervatoriju u Den Haagu. Docent je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Nastupao je u Hrvatskoj, Nizozemskoj, Belgiji, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, Izraelu, Estoniji i Rusiji, svirajući solistički, uz orkestre i u različitim komornim sastavima. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. Na 42.tribini mladih umjetnika Darko Lukić osvojio je glavnu nagradu te nagradu Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, a zaposlen kao asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu primio je Godišnju nagradu Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu za 2010. godinu.

Dvostruki je laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre (Charleroi, Belgija, 2006. i 2008.) i pobjednik je međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs (oboje Nizozemska 2006.), Guitarmania (Almada, Portugal, 2007.) te Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’ (2008.).

Nagrade

  • Nagrada Darko Lukić te Nagrada Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog
  • Godišnja nagrada Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu
  • Dvostruki laureat prestižnog međunarodnog natjecanja Printemps de la guitarre
  • pobjednik međunarodnih gitarističkih natjecanja Guitar and Chamber Music Festival Zwolle i Scharpach gitaar concurs
  • pobjednik međunarodnog gitarističkog natjecanja Guitarmania
  • pobjednik međunarodnog gitarističkog natjecanja Certamen Internacional de Guitarra de Barcelona ‘Miguel Llobet’