Barokni Ansambl    Camerata Garestin

ANSAMBL

BARokNI ANSAMBL CAMERATA GARESTIN

Ansambl Camerata Garestin okuplja vodeće hrvatske vokalne i instrumentalne interprete glazbe 17. i 18. stoljeća. Osnovan je 2008. godine na poticaj varaždinskog violončelista Krešimira Lazara, uz suosnivače sopranisticu Ivanu Lazar, flautista Danija Bošnjaka te čembalista i orguljaša Krešimira Hasa.

Ansambl je gostovao na prestižnom međunarodnom festivalu barokne glazbe SEVIQC Brežice, te na Festivalu hrvatske glazbe u Beču, tom prigodom nastupajući u glasovitoj Hofburgkapelle. Camerata Garestin je vjerojatno i prvi hrvatski ansambl za staru glazbu profesionalno angažiran u Kraljevini Nizozemskoj (Voorshoten, den Haag, 2014.), a gostovao je i u Švedskoj, Slovačkoj, Njemačkoj, Austriji te Bosni i Hercegovini.

Članovi ansambla muziciraju na replikama baroknih instrumenata. Svojim nazivom ansambl njeguje i hrvatsku povijesnu baštinu prikazujući srednjevjekovno ime grada Varaždina – Garestin, te je osobito vezan uz međunarodni festival Varaždinske barokne večeri redovito nastupajući na istom od svog osnutka.

NAGRADE

  • nagrada Jurica Murai

DISKOGRAFIJA

  • tonski zapis Vulnerasti cor meum sa djelima
    hrvatskih ranobaroknih majstora