Borić&Končar Prandau festival 2020

Završni koncert ovogodišnjeg programa PRANDAU FESTIVALA održan 24. listopada 2020. godine, 19,00 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela donio nam je vrhunske i eminentne umjetnike hrvatske glazbene scene.

Dobro nam znanog orguljaša Edmunda Andlera Borića i umjetničkog voditelja Prandau Festivala koji ovom prilikom nastupio  u duetu s jednim od najpoznatijih hrvatskih violinista Goranom Končarom.

Vrhunski glazbenici s dugogodišnjim međunarodnim karijerama na najvišoj razini izvedbe dostojno su zatvorili ovogodišnji programa PRANDAU FESTIVALA. Publika je imala prilike uživati u majstorskim i virtuoznim ali istovremeno i izuzetno osjećajnim izvedbama na oba instrumenta.

Koncert se održao u ozračju 250 godina od rođenja Ludwiga van Beetovena.

Na početku koncerta prisutnima se obratio vlč. Josip Antolović, župnik Župe sv. Mihaela arkanđela te naveo nekoliko povijesnih činjenica o crkvenim orguljama koje su svojedobni dar baruna Karla Prandau. Također se zahvalio svim donatorima i vjernicima župe na prilozima kojima je naša župna crkva dodatno uređena nabavkom novih klecala, ugradnjom podnog grijanja uz uređenje kamene podloge, bojanja zidova i servisiranja te ugađanja orgulja koje su ponovno zablistale svojim lijepim zvukovima tijekom koncerta.

Zamjenik gradonačelnika Tomislav Brusač također se zahvalio suorganizatorima Prandau Festivala, Turističkoj zajednici Grada Donjeg Miholjca, Župi sv. Mihaela arkanđela, Glazbenoj školi pri OŠ Augusta Harambašića te Povijesnoj udruzi Mailath kao i mnogim tvrtkama, OPG-ima, ljekarnama koji su prepoznali vrijednost projekta i svojim donacijama omogućili promociju i kvalitetan vizualni identitet Festivala.

Nadalje izrazio je i zahvalnost Ministarstvu kulture i medija, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Donjem Miholjcu na potpori kao i medijskim pokroviteljima festivala Radio Donjem Miholjcu, Glasu Slavonije, STV-u, portalu Miholjština.info, HRT-u Radio Osijeku, HR2, te internetskim portalima susjednih gradova a posebno je zahvalio na vjernoj publici koja je svojim dolaskom na koncerte unatoč opasnosti od zaraze korona virusom dala poticaj i motiva da se Prandau Festival održi i u slijedećim godinama.

Posebno je izrazio zahvalu svim volonterima udruge KUD-a Matija Gubec, Gradske limene glazbe Donjeg Miholjca, a posebice volonterima Gradskog društva Crvenog križa Donji Miholjac koji su svojim angažmanom omogućili pridržavanje svih propisanih protu epidemioloških mjera bez kojih se koncerti ne bi mogli održati.Koncert se održao uz provođenje svih epidemioloških preporuka HZJZ-a i Odluka Stožera CZ RH prilikom provedbe manifestacije (obavezno nošenje maski svih posjetitelje u zatvorenom prostoru, popisivanje sudionika i posjetitelja, mjerenje temperature, osiguravanje dezinficijensa za posjetitelje i izvođače, osiguravanje socijalne distance i postavljanje svih potrebnih obavijesti u prostoru održavanja manifestacije) uz  preporuku da osobe koje imaju izražene respiratorne smetnje, temperaturu ili su bile u kontaktu sa zaraženom osobom i koje su boravile u i inozemstvu u zadnjih 14 dana ne dolaze na koncert.

Program koncerta:

Georg Friedrich Handel (1685-1759): Sonata za violinu i orgulje u D-duru Op. 1 br. 13, Affetuoso-Allegro-Larghetto-Allegro

Johann Pachelbel ( 1653-1706): Chaconne u C duru za orgulje

Domenico Cimarosa (1749 – 1801): Sonata u G-duru za orgulje

Miroslav Miletić (1925-2018): Monolog za violinu i orgulje

Agostino Tinazzoli (c.1660-c.1723): Toccata za orgulje

Claude-Benigne Balbastre (1724-1799): Canonnade za orgulje

Jacob E. Goodman: Nocturno za violinu i orgulje

Anonimus/ Hrvatska 18. st. : 2 Sonate za orgulje

Fortunat Pintarić (1798-1867): Pastorela za orgulje

Ludwig van Beethoven (1770-1827): Allegretto-Trio za orgulje

Ludwig van Beethoven: Romanca u G-duru

Romanca u F-duru za violinu i orgulje

 

LIVE STREAMING KONCERTA

Koncert EDMUNDA ANDLERA BORIĆA – orgulje & GORANA KONČAR – violina, u Donjem Miholjcu 24. listopada 2020. godine, 19,00 sati u župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela.

Svi zainteresirani za koncert koji nažalost zbog pandemije korona virusa nisu mogli prisustvovati koncertu, snimku prijenosa uživo mogu pogledati putem YouTube kanala Prandau Festival – na slijedećoj poveznici https://youtu.be/dfTp0XEQ4GY

Borić&Končar Prandau festival 2020 kor

0 Comments