kvartet Rucner Prandau Festival 2020 stage

Drugi po redu od ukupno četiri koncerta u okviru 1. Prandau Festivala održan 27. lipnja 2020. godine u Donjem Miholjcu ponudio je  koncert Gudčkog Kvarteta Rucner koji čine Snježana Rucner – violončelo, Dragan Rucner – viola, Ana Paula Knapić Franković – violina i Ivana Penić Defar- violina, uz gostovanje Ane Rucner – violončelo i Veronike Brzica – saksofon. Koncert je održan u prekrasnom ambijentu perivoja dvorca Prandau-Mailath.

Program koncerta je bio vrlo interesantan tako da je publika mogla uživati u brojnim poznatim kompozicijama i obradama slavonskih motiva komponiranih upravo za Kvartet Rucner.

Tako se na programu koncerta mogao poslušati Kvartet broj 2. Josipa Mihovila Stratika, Nigunim Leva Kogana, Oblivion Astora Piazzolle, Kvartet opus 18 broj 2 Ludwiga van Bethovena, Czardas Vittorija Montija, SlavETNOnija Marijana Makara, Popevka i čardaš Emila Cossettija i Mala slavonska rapsodija Tomislava Uhlika.

Mlada Veronika Brzica je pokazala svoj potencijal i izborila lijepu podršku publike. ANA RUCNER je svojim atraktivnim nastupom opravdala sva očekivanja mnogobrojne publike koja se okupila u impozantnom broju a koja je dugotrajnim pljeskanjem pokazala da su koncerti komorne glazbe upriličeni u ovome prostoru i ubuduće dobro došli.

Zahvaljujemo se Kvartetu Rucner, Ani Rucner i Veroniki Brzici na prekrasnom koncertu te se nadamo i novim susretima. Zahvala i svim posjetiteljima koncerta jer su svojim odazivom iznad svih očekivanja nagradili trud glazbenika i organizatore festivala.

Koncert je održan uz podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Ana Rucner Prandau festival 2020

0 Comments